Illustration for article titled Karmageddon

Egy ilyen neokádárista áldemokrácia agressziót szül. Itt van például ez a gátas ügy. Nem az a lényeg, hogy a halrajongó hippik vagy a konzervatív ingatlanspekulánsok értékrendje áll hozzánk közelebb, sokkal inkább a könyörtelen logika.

Advertisement

Ekkora mobilgátat még nem építettek. Talán nem véletlenül, de ez persze csak óvatos találgatás. Az Empire State Buildingre is biztosan csóválták a fejüket egy páran 1930-ban. A gond inkább az, hogy akár arról van szó, hogy Tarlós István olyan haverjait menti 2,5 milliárd közpénzből, akikkel annak idején még kerületi polgármesterként kötött egy zsíros dealt, akár arról, hogy valóban a lakótelepek tízezreit akarja megóvni felelős főpolgármesterként, a mobilgát nem tölti majd be szerepét.

Van a régi gát, és elvileg lesz az új. Az új az alkalmazott technika határai miatt túl alacsony lesz, így a vízügyi szabályozás értelmében fő védvonalnak marad a régi, egy utcával beljebb. A régi egy lyukas, megerősítésre váró védmű, amire nem költ Tarlós, mert szerintük "megerősítése irracionális". Az, hogy a mobilgát kevés lesz, ha tényleg nagy a baj, ezzel szemben nyilván roppant racionális.

Advertisement

Ez egyszerűen egy logikai fejlövés, olyan, amitől normális embernek legszívesebben kifolyna az agya fülén. Sajnos nem folyik ki, így mit tapasztal ezután? Azt, hogy a civilek és a szakértők véleménye nem számít, sőt, egyenesen támadásnak tekintett. Azt, hogy olyan kontárokra bízzák az országot, mint Matolcsy. A gazdaság ugyanis nem vallási kérdés, és nem is stand up comedy.

A kedves adófizető ekkor talán szabad sajtójára tekint, csak hogy szomorúan megállapíthassa: a pogácsarajongók súlya olyan elenyésző, hogy még egy nyilvánvalóan hazug, erkölcsi és szakmai szempontból is alkalmatlan köztársasági elnök megbuktatásához is hónapokra van szüksége. És ez még így is az utóbbi évek legnagyobb hazai teljesítményének számít, úgyhogy well done HVG.

Advertisement

Ha majd leálltak Tarlós láncfűrészesei a Római-parton, kicsit ökölbe szorul a többség keze, mint mindig, aztán nyelnek egyet, és lehet fantáziálni az adócsalás újabb módszereiről, mert nagyjából ennyi maradt azok számára, akik nem akarják tovább hizlalni Simicskát és barátait.

Mivel ilyen pitiáner ellenzékkel nagy fordulatra '14-ben sem érdemes számítani, ahogy a kontárok évtizedekre szóló pusztítását szemléljük, csak abban reménykedhetünk, hátha elüti valamelyiket a busz végre. Ez pedig még akkor sem túl keresztényi gondolat, ha történetesen egyik vezetőnk sem megy a BKV járműparkjának közelébe sem. Mentségünkre legyen szólva, nekünk még nem oktattak erkölcstant. Matekot viszont próbáltak.

Advertisement

Fotó: Fortepan

Share This Story

Get our newsletter