"A Csepel Autógyár, a MOGÜRT Külkereskedelmi Vállalat és a svéd AB Volvo konszern Magyarországon vegyes vállalatot alapított. A szerződés értelmében a svéd gyártási részegységekből a Csepel Autógyárban szerelik majd össze a Volvo konszern L-3314 típusú Lapplander elnevezésű, összkerék-meghajtású terepjáró gépkocsiját.

A Laplander, a kivitelezéstől függően, személy-, és teherszállításra, továbbá munkagépek, segédgépek hajtására alkalmas. Felhasználható köztisztasági feladatok ellátására, javító-szerelő gépkocsiként, valamint erdővédelmi és mezőgazdasági célokra. A Volvo cég a járműgyártás dokumentációján és technológiáján kívül kb. négymillió svéd korona értékben átadja a gyártó berendezéseket, a szerszámokat és egyéb készülékeket a Csepel Autógyárnak. A magyar fél ezek ellenértékét késztermékkel fizeti vissza. 1975-ben 200 gépkocsit készítenek majd a Csepel Autógyárban, s a prototípusok, valamint a nullszéria legyártása után, 1976-tól már évi 1000-1200 terepjáró kerül ki a gyárból.

A kooperációból származó bevétel 52 százaléka fele-fele arányban a két magyar vállalatot, 48 százaléka pedig a Volvo céget illeti. A terepjáró járműveket a Volvo cég értékesíti majd. A tervek szerint a Magyarországon összeszerelt első Laplander járműveket dél-amerikai megrendelőknek szállítják."

Auto-Motor 1974

Ugyan ez a vállalkozás anno becsődölt igen rövid idő alatt, azért Kádár kapott egy Laplandert vadászautónak. Ettől függetlenül fel kell melegíteni a barátságot! A Volvo simán elférne itthon a németek mellett, ma pedig úgyis a kínaiaké az egész. Keleti nyitás van, szóval Petike akár indulhatna is tárgyalni...