Magyarorsz√°gon nincs terrorvesz√©ly. Nem is volt, √©s bizony fokoz√≥dhat a nemzetk√∂zi helyzet, ahogy csak szeretne, val√≥sz√≠nŇĪleg nem is lesz. Terrorelh√°r√≠t√°si K√∂zpontunk viszont van. √Čs a TEK a legjobb √∂tlet, amivel a Fidesz valaha elŇĎ√°llt.

SzuperrendŇĎrs√©g√ľnk k√∂lts√©gvet√©se √©s¬†jogk√∂re igen t√°g. Az ad√≥fizetŇĎk k√©rd√©seire m√©gsem kell v√°laszolnia, hisz tev√©kenys√©g√©nek nagy r√©sze jelleg√©bŇĎl ad√≥d√≥an titkos√≠tva van. Mivel a jobboldali korm√°ny hozta l√©tre a saj√°t embereivel az √©l√©n, k√ľl√∂n√∂sebben nem neh√©z megtippelni, mire haszn√°lj√°k a TEKesek a rendelkez√©sre √°ll√≥ titkosszolg√°lati eszk√∂z√∂k t√°rh√°z√°t akkor, ha √©pp nem maffiafŇĎn√∂k√∂kre vad√°sznak. Persze az √°llampolg√°ri sz√≠vet megmelengethetik a kiadott bŇĪntany√°kat lerohan√≥s vide√≥k, de arra nem √°rt eml√©kezni, hogy ilyen kor√°bban is volt. A RendŇĎrs√©g nyomoz√≥i megmondt√°k, hova √©s mikor, a kommand√≥sok meg kimentek, √©s elint√©zt√©k. Most a TEK csin√°lja ugyanezt.

A terrorvesz√©ly √°lc√°ja az√©rt zseni√°lis, mert k√∂zbeszerz√©s n√©lk√ľl lehet k√∂lteni a k√∂zp√©nzt. P√©ld√°ul Q7-es Audikra. A luxusterepj√°r√≥ rendŇĎraut√≥k√©nt t√∂bb szempontb√≥l is furcsa v√°laszt√°s. Hacsak nem arr√≥l van sz√≥, hogy be kell √©p√ľlni a fuxosok k√∂z√©, mint Sonny Crockett¬†a Ferrarival, mŇĪszaki szempontb√≥l el√©g gyenge √©rvek sz√≥lnak mellette. Egy √∂sszkerekes Skoda Superb kombi ugyanis mindenhol elmegy, ahol egy Q7, √©s m√©g f√©r is bele annyi cucc, mik√∂zben j√≥val olcs√≥bb, √©s kevesebbet eszik. De persze ha nem kell vele elsz√°molni, nyilv√°n urasan k√∂lt az ember.

A TEK most √ļjra Audikra akar k√∂lteni pontosan¬†728 milli√≥ forintot, persze k√∂zbeszerz√©s n√©lk√ľl. Mivel a h√≠rre sokan felszisszentek, L√°z√°r "Lamborghini V10" J√°nos gyorsan elutas√≠totta¬†a k√©rv√©nyt. Ňź tudja, milyen a n√©p haragja, ha k√∂zp√©nzbŇĎl fenntartott sportos Audikr√≥l van sz√≥. Le is kellett mondania annak idej√©n az S8-√°r√≥l, de megr√°zta mag√°t, zseb√©be ny√ļlt, √©s azonnal vett egy j√≥val szolidabb A6-ot. Az√≥ta senki sem sz√≥l be.

√Ām¬†Hajdu J√°nos, a Terrorelh√°r√≠t√°si K√∂zpont fŇĎigazgat√≥ja ezt nem fogadta el, √©s csod√°s dolgot mondott. Mivel¬†2013. janu√°r 1-j√©tŇĎl a szervezet t√∂bb mint 200 fŇĎvel bŇĎv√ľlt, √©s a megl√©vŇĎ kilenc bevet√©si egys√©g mell√© √∂t √ļj vid√©ki mŇĪveleti oszt√°ly (Debrecen, B√©k√©scsaba, P√©cs, Szombathely √©s a Liszt Ferenc Nemzetk√∂zi Rep√ľlŇĎt√©r) csatlakozott, szerinte az √ļj aut√≥kra mindenk√©pp sz√ľks√©g van a vid√©ki emberek biztons√°ga √©rdek√©ben.

A vid√©ki emberek biztons√°g√°t legink√°bb t√∂bb mezei k√©kruh√°s, valamint olyan t√©rfigyelŇĎ kamer√°k n√∂veln√©k, amik vesznek is valamit. A TEK-es Audik garant√°ltan nem. B√°r √©rhetŇĎ, hogy bizonyos v√©dett szem√©lyek preszt√≠zse luxusaut√≥kat k√≠v√°n, 728 milli√≥ forint erre akkor is nevets√©gesen sok. FŇĎleg, hogy a legut√≥bbi j√°rmŇĪbeszerz√©skor a korm√°ny is bel√°tta, gesztus√©rt√©kŇĪ, ha megel√©gszenek fullos Skod√°kkal a dr√°g√°bb Audik helyett. A p√©nz pedig mindenk√©pp ugyanott landol, hiszen a Volkswagen√© mindk√©t m√°rka.

Advertisement

Az Audihoz val√≥ hŇĪs√©g persze √©rthetŇĎ. A gyŇĎri gy√°r n√©lk√ľl az orsz√°g gazdas√°gi mutat√≥i m√©g m√©lyebben lenn√©nek, √©s a n√©met munkahelyek, valamint az √°ltaluk befizetett ad√≥ bŇĎven megh√°l√°lja, hogy n√©ha n√°luk landol n√©mi extra √°llami l√≥v√©. Csak nem √°rtana, ha a tranzakci√≥t legal√°bb n√©ha siker√ľlne arc√°tlan cinizmus n√©lk√ľl lebonyol√≠tani.

Hogy lesznek-e √ļjabb luxusaut√≥i a TEK-nek, egyelŇĎre nem tudni, de Londonban val√≥sz√≠nŇĪleg jobb sz√°mot adnak r√° a fogad√≥irod√°kban, mint ErdŇĎ P√©ter es√©ly√©re a p√°pav√°laszt√°son.